Angående kommentar

Skönt med åsikter. Alltid bra när människor har åsikter och framför allt när dom är konstruktiva och berättar vad man kan göra bättre. Sånt känns fruktansvärt givande måst jag säga.

Helt rätt så gör vi inte en bra match. Det kan ingen neka till. Och ja självklar så kan vem som helst se att vi blir fega och backar hem och släpper in dom i matchen istället för att kliva på och döda matchen vid ledning 3-2. Detta är så klart saker vi måste jobba på som inte är bra.

Men angående domaren som jag kommenterade ganska kraftigt.

"Förutom dessa två helt match avgörande situationer var han precis lika oduglig åt båda hållen." skrev jag.

Detta tror jag även att 11 st Telge FF spelare kan skriva under på. Det är stort av våra killar att inte falla in i gnället mot domaren under matchen.

Men hur som helst gör han två grova felbedömningar som avgör matchen. Detta går inte att bortse från. Han är som sagt va inte konsekvent i sina bedömningar vilket gör att han inte är kapabel till att dömma på den här nivån. Förutom dessa två hade man kan köpt att han inte gjorde rätt. Som man brukar säga så länge han är lika dålig åt båda hållen. Men det var inte den här killen utan han gav dom matchen i och med dom två sista målen.

Sen stämmer det utomordentligt vill jag understryka att det va ganska många i MIF som under presterade kanske nervösitet eller inte möjlighet till rätt uppladdning eller vad det nu kan vara. Det finns inget att skylla på vi var inte tillräckligt bra några stycken. Jag är absolut en av dom som jag skrev sist också.

Sen måste tilläggas att första 20 är Telge riktigt bra. Dom spelar ut oss ganska rejält så länge dom orkar. Så det är inte ett dåligt lag vi möter även fast det kanske är den allmänna uppfattningen.

Angående vad jag skrev om publiken så är det mycket möjligt att jag inte är fullständigt underättad av händelse förloppet. Jag vet inte vad som sades eller gjordes. Däremot är min ståndpunkt att det är osportsligt att applådera och håna en spelare som får rött kort. Det är inte fair play vilket ju blir mer och mer aktuellt i dagens debatter. Rätta mig om jag har fel.

Högsjö borta 1/5 15:00

Låter det inte underbart. U-laget går in i serien denna tisdag. 1 Maj brukar i vanliga fall vara ett datum för juniorlagets matcher men denna gång så blir det u-laget som får den stora äran att spela match dagen efter Valborg.

Truppen är inte klar men jag hoppas få full information av Ljungman imorgon. Ljungman som gör debut som chefs coach.

Dagens träning lockade endast 12 personer och var i kategorin lek aktig. Kul med en ny kille på träning. Mattias Eriksson från Flen gäst tränade. Vi hoppas att Matte tar beslutet att spela med oss.

Grattis till Dunkers tjejer som vann sin första match mot Floda. 5-1 skrev slutresultatet efter fyra mål på fasta situationer hälsar en glad Benny Edlund.

3 poäng till Telge

Förlust med 3-4 i serie premiären. Två horribla domslut gav Telge FF tre poäng. 3-3 efter en totalt feldömd hörna och 3-4 målet ska vi inte tala om. Även Inzaghi och Totti hade varit imponerade av straffen som den i övrigt katastrofale domaren blåste.

Förutom dessa två helt match avgörande situationer var han precis lika oduglig åt båda hållen. Så.. Ja

 

Vi var inte speciellt bra men det fanns iaf en på plan som va bra mycket sämre. Pratades om rapport direkt och det hoppas jag verkligen. Grabben kan knappt ha fyllt 18 och var absolut inte mogen att dömma division fem fotboll. Jag va totalt katastrof och förmodligen hade jag varit sämst på plan i vanliga fall men inte idag.

 

Ibland önskar man nästan att våran vän Ragnwald dök upp oftare.

Men han lyckades iaf ta upp det röda kortet en gång. Då en spelare skulle slåss med hela läktaren. Ett skott i Manne Walters bröst. Manne följde matchen från läktaren. Sen bröt helvetet löst. Dock så ser det inte så bra ut att hela läktaren applåderar när spelaren i fråga får se det röda kortet. Det är inte bara på stockholms läktarna man ska stävja sånt.

Hoppas hur som haver på att slippa göra allt jobb som ska skötas från kanslit inför nästa hemma match. Märkligt att man inte gör klart det man åtar sig att göra. Men det är ju min åsikt.

Våra mål gjordes i alla fall av Busken 2 och Ljungqvist.

Har för övrigt blivit ombedd att skriva om a-laget på www.malmkopingsif.com vilket jag har gått med på efter mina krav. Men bloggen kommer finnas kvar ändå. Så jag kan skriva lite mer egna åsikter än vad som tillåts på föreningens hemsida.

 

Och Lotta skyll på Hagen inte oss. :P Hade gärna följt eran match imorgon.


Flyttad träning

Träningen som skulle ligga valborg är flyttad till söndag klockan 17:00. Så ingen träning sista april.

Seriepremiär

Lördag 28/4 så är det dags. Telge FF står för motståndet. Matchstart 14:00 på malmahed. Då startar tåget som förhoppningsvis ska ta MIF till division 4 igen. Mycket nytt jämfört med förra våren. Enligt tränare Hagen har hela 15 spelare lämnat MIF sedan vår starten 2006.

Hagen själv tycker det är svårt att ge ett bra tips för MIF:s placering i årets division 5. Med tanke på allt nytt så kan det bli lite hur som helst. Men självklart så märker man tränarens optimism mellan raderna. Även att tippa femman blir otroligt svårt. Och det ger han sig inte in på.

Träning innan match vet vi alla hur det är. Hagen lite små sur. Spelarna lite mer fokuserade. Precis som det ska vara.

Vi har två debutanter från start och en på bänken. Johan Wansulin gör debut i målet och även den andra eskilstuna bekantingen gör debut från start på topp. Edvin Palm gör sin första match på bänken.

De spelare som ej är tillgänliga är Andreas Eklöf (jobb) och Marcus Larsson (skola). Marcus kommer ju som bekant spela så fort han börjar jobbet på banken i Malmköping.

Startelvan:

Wansu

Lennart Kricko Tobbe Hagen

Eaz

Busken Jeppe Fredde

Pontus Micke

Berglöv Hagström Holegård Edvin Niclas

Vi hoppas på stor publik tillströmning. Och att stödet iår blir positivt även fast vi kanske inte presterar max varenda match. För att bli bättre behöver man allt stöd som går både i med och mot gång och ingen blir bättre av att för höra hur dålig man är.

MIF tipset nu uppe på 700 kronor till vinnaren fortsätt tippa tills på lördag.


En träning kvar

Ja det märks att det är serie premiär i luften. Första träningen på IP under gårdagen. En väldigt förträfflig fotbolls plan för tillfället. Bra fart på träningen. Båda träningarna hittills den här veckan måste anses mycket goda. Bra fart och det har börjar smällas på. Dock kanske en del lite vårdslösa tacklingar som inte är så bra under riktigt matchspel. Men tendenserna och inställningen blir bättre och bättre hos dom flesta.

Johan Wansulin imponerar i målet. Gjorde tydligen en väldigt bra match nere i Nyköping och på träning gör han ena Barthez räddning efter den andra. Kricko var tydligen riktigt bra i backlinjen och det lutar tydligen åt fortsatt förtroende för den aningen hårlöse kaptenen som mittback.

På tal om backlinjen så kan det bli problem efter ett par omgångar. Både Jesper och Lennart fick röda kort och rapporter på sig under juniorernas premiär. Så avstängningarna kommer även finnas under seniorernas match spel.

Eaz hade äntligen hittat hem i lördags. Central mittfältare där är Andreas Eriksson som bäst. Även där lutar det åt en plats skiftning jämfört med det förmodade laget. Men jag ska inte gissa lag här. Det är tränare Hagens uppgift att ta ut.

Personligen känns kroppen ungefär som man kan tro Mähla känner sig i minut 87 men som det ser ut nu blir det premiär för mig. Vilket absolut var målet när operationen gick av stapeln. Annars så spelar ju b-laget snart vilket kanske skulle kunna vara lämpligare tempo.

Sista träningen innan match imorgon. Då tas laget ut. Och Hagen bidrar med vad han tror inför seriestarten och vilka han tror kommer vinna femman. Missa inte det.

Matchlotter och MIF tips finns att köpa och tippa för er som är intresserade. MIF tipsen går som smör i solsken och iår så är det 8 prisplatser och garanterad första plats vinst på 600:- vilket kan öka drastiskt om så många som möjligt tippar innan lördag.

3-3 i genrepet

Runtuna stod för motståndet. Målen gjordes av Berglöv 2 och Kricko 1 på straff. Var inte närvarande utan hade lite jobb för mig. Men en sprudlande glad Ljungqvist låter sig hälsa att det va en väldigt bra prestation av MIF. Och det är ju positivt.

Lördag är det Telge FF som gäller. Och allihop. Glöm inte att tippa MIF tipset.

Genrep på lördag

Runtuna står för motståndet i årets genrep inför seriepremiären. Klockan 11:00 på Rosvallas konstgräs är gällande matchstart. Det kan dock bli en flyttning av matchen till Runtuna och gräs om vädret stabiliserar sig. Runtuna som vi mötte två gånger förra året i seriespelet. Både två blev det förlust varav den ena var en tuff drabbning i seriepremiären. Även den på Rosvallas konsträs. 2-1 skrevs resultat efter mål av bland annat den flyfotade vänsterytterna Lunkan och 2 meter Toppinen. Vårat mål gjordes av Simon.

Men ett nytt år och nya förutsättningar. Laget som är uttaget:

Wansulin

Lennart Jeppe Kricko Hagen

Eaz
Hagström Hole Fredde

Pontus Micke

Berglöv Ingelman Wallberg


Johan Wansulin gör debut i målet. Niclas är borta på grund av något skol relaterat.
Eklöf jobbar och är därför indisponibel.
Buskens revben har inte läkt ihop än och han vilar sig till Telge FF.
Mähla har inte nått toppformen än.
Har säket glömt någon nu eller ganska många egentligen men det får ni leva med.

Det finns fortfarande ett frågetecken om laget. Jag själv kan gå in om matchen blir på riktigt gräs. Men så länge fotboll bedrivs på konstgräs så går det inte att spela med de knä jag har.

Och samtliga som läser detta. Se till att tippa MIF tipset bara 9 dagar kvar till deadline för det.

Rapport från lägret

Ett väldigt bra träningsläger kan det sammanfattas ganska kort. Framför allt för första gången på länge blev det träning på gräs samtliga pass med en fin avslutning på en gräsplan i Tystberga. Tyvärr så blev ju inte matchen någon jätte hit direkt men det kan lätt bli så när det varit träning en hel helg.

Fredags passet blev storlags spel och lite lättare avsluts träning. Genomfördes på ett bra sätt. Efter träningen så var det dags för första kontakten med Hans Unger hotell föreståndaren. En intressant person som trots lite halvdan koll lyckades få allting att klaffa. Pasta carbonara och kyckling filé. Riktigt god måltid. Sen va det dags för kort. Under första kvällen så har jag ingen koll på vem som blev stor poker mästare men två turneringar genomfördes. Själv förlorade jag en het pingis drabbning mot Lennart. 

Dag 2 god frukost och en bra första träning på bjurängen. Väldigt spel inriktad även den. Lite sega ben efter träning både torsdag och fredag. Efteråt lasagne väldigt gott. Lagom nu hade vårat nya stjärnskott raketen hittat sina kläder. Några aningen bittra kommentarer efter att ljungman lyckats med tigerbalsam igen. Tips eliten tog plats i solen och slog sina om man följer resultatet inte speciellt kloka huvuden ihop. En väldigt kass tips omgång för laget. Inte ett öre tillbaka. Dalvalls träning bestod av fasta och storlags spel. Många väldigt slitna.

Potatis gratäng och skåne stek bjöds det på under kvällen.

Kvällens poker vinnare blev Kjell-Ove Hagen om detta berodde på att spelare ville ha en säker plats eller att han faktiskt spelade bra vet vi inte riktigt. Men han spelade inte som folk va vana med.

Matchen mot Harg dag tre var nog kanske det mest negativa under helgen många som vissa lite bristande moral och mycket gnäll på både med och motspelare och framför allt domare. Det syntes ganska kraftigt i andra halvlek att det vara väldigt många yngre på plan och då blir det lite mer gnäll. När till och med kapten blev tvungen att ryta till rejält under andra halvleken har det gått lite långt. Men framför allt så måste alla ta bort gnället på varandra. Det är bra att man peppar varandra men ibland kanske man ska försöka fokusera på sitt eget innan man börjar kommentera andras insatser alldelles för mycket. För det enda man kan ändra på är sin egen prestation.

Raketen fick utgå efter en smäll i huvet som befarades vara allvarlig som tur va så var det bara en lättare hjärnskakning.

Men det var slitet och väldigt trött i benen. Då är det ganska svårt att prestera max och även grinigheten kan bero lite på trötthet att det inte fungerar. Men grabbar upp med huvet. Det börjar bli dags nu.

Inte många dagar till serie premiär och är träningen som igår med gnäll och slöhet så kommer division 5 vara som ett berg att bestiga. Vi måste börja ta i och kämpa för varandra så att det blir en mer trivsam stämning.

Mähla gjorde sin första träning i lördags. L-G Wallberg sin andra igår.

Sex mål i baken efter tapp i andra

Förlust med 6-0 mot Harg. 1-0 i halvtid.

Inte så mycket att skriva om. Lite små individuella misstag som gör att resultat blir som de blir. Harg imponerade inte heller så det va en ganska slätstruken match.

Match mot Harg

Träningsläger. Större rapport från detta kommer senare men imorgon möter vi Harg borta i Tystberga. Startid 12:00.

Årspremiär för Marcus Larsson. Ett piggt inslag på lägret och även vid poker bordet denna dunkers grabb.

Följande startelva är uttaget.

Niclas

Lennart Tobbe Mackan Hagen

Eklöf Kricko Jeppe Fredde

Pontus Micke


Har tyvärr dålig koll på avbytarna ber om ursäkt för det. Pontus höll på att spilla juice över mig just när dessa namn presenterades.



Rekord träning

Igår slogs det nytt rekord för året på träningen. 26 man deltog. Nytt rekord för året. Nu borde ju i alla fall ett b-lag vara högaktuellt. Nya ansikten igår var Axel Hellström, Samuel Andersson, Anton Brew sen även gäst spelande Gustav Schiring som har påsklov från sitt pluggande.

I helgen är det som sagt va träningsläger. Ska försöka få någon uppdatering om laget inför söndag i alla fall. Matchen är klockan 12:00 i Tystberga.

Sen har även Johan Wansulin skrivit på för MIF. Kul tycker vi och hälsar Johan välkommen i gänget.

Hagens tankar

Som tidigare utlovat så skulle K-O skriva lite inför säsongen. Och nu har det nåt min mailbox så läs och njut.


Med mindre än en månad kvar till seriestart och endast 2 träningsmatcher kvar att spela ihop laget, så känns det sakta men säkert att vi är på rätt väg. Försäsongens träningsnärvaro med ca 11-12 st i snitt var oroande, men med tanke på hur många som lämnat laget sedan förra våren och att ett flertal spelare hade giltiga skäl att träna något mindre så var snittet helt rimligt. Senaste månaden har det varit betydligt bättre och med ett mycket bra samarbete med Jens och Mattias har ett antal juniorer tränat med oss efter ett visst schema och vi är fn 20-24 spelare per träning.

B-lags spel, som tidigare i stort sett varit uteslutet, kan bli möjligt bara det inte sliter för mycket på vissa juniorer med för mycket dubblerande.

Jag anser att vi fn har relativt många alternativ på både mittfältet och forwards, däremot är vi betydligt mer sårbara i backlinjen där ex vis Lennart spelat mittback alla matcher fram till i går mot IF Blå då han äntligen fick prova ytterbacksplatsen. Tobias otroligt snabba återhämtande efter korsbandskadan är en lika välkommen som behövlig förstärkning, då 2 tidigare tilltänkta mittbackar ännu inte visat sig på träningen. Edvin Palms inträde i seniortruppen har varit mycket positiv och inom kort dyker också Marcus L upp och därmed får vi fler möjligheter också i backlinjen.

Spelmässigt har det hittills varit mycket blandat med stundtals skapligt spel men ibland alldeles för stressat och okoncentrerat. Däremot har vi stått upp mot varje motstånd och ej fallit igenom och vi har som mest släppt in 2 mål. Viljan att jobba för varandra har varit mycket bra och förhoppningsvis kommer också passningsspelet igång när gröna planer väntar.

KOH
070410

Beröm till personalen

Dagens insats tycker jag att Börje Johansson som är vakmästare gjorde. Trots röd dag så dök han upp med traktor och sladd och fixade till planen med assistans av bland annat tränare Hagen. Skönt att folk ställer upp även när det egentligen är ledigt.

1-1 mot IF Blå

En tuff batalj. Väldigt bra och högt tempo i första halvlek. Blå satte hög press och visade stor rutin i försvars spelet. Man märkte att dom flesta hade lirat högre och kunde styrspel och skära ytor. Uppspels alternativen blev få och till och från hade vi väldigt stor press på oss. Dock stod vi upp väldigt bra. En klart godkänd insats under första 45. Eaz gör målet på en snygg lobb efter en fin krossboll av Lennart. 1-1 i halvtid.

Andra halvlek så blir det mer Hawaii. Dom lade över oss och det blev tungt för backlinjen att falla hela tiden. Orken började tryta åt båda hållen. Första 30 är vi väldigt utspelade för att sista kvarten ta över igen. Holegård är nära att avgöra med matchens sista spark men missar och slår den i burgaveln.

Men Blå var riktigt bra och hade det varit riktigt rättvist hade nog Blå varit det segrande laget. Väldigt många fina räddningar av Niclas i målet räddade oss.

Nästa helg är det träningsläger då är det Harg borta på söndagen i Tystberga. Dags för en vinst då.

Matchen flyttad

Dagens match mot Blå kommer att spelas på gruset i Malmköping. Dock samma tid 16:00. Detta på grund av vädret. Så vi hoppas så många som möjligt tar sig till heden och följer denna högintressanta match. Uppladdning mot serie premiären har startat.

1-1 mot VFC jun

Match mot Värmbols juniorer. Slutresultatet blev 1-1. MIF hade bollen under stora delar av första och spelade helt ok för att en stund in i andra tappa orken. Men en klart godkänd insats säger de som var på plats. Målet gjordes av Berglöv efter ett snyggt samspel. Bylund gjorde årspremiär.

L-G Wallberg deltog även under träningspasset i torsdags.

Eftersom jag själv inte var på plats så har jag tyvärr inte startelvan i handen just nu. Men den kan komma under helgen. Det var hur som haver ett b-betonat MIF som ställdes på benen. Matchen nu på måndag är det första riktiga testet för a-laget. Första matchen där alla finns tillgängliga. Där finns redan en startelva klar. Jag har dock inte hela truppen heller.

Niclas

Lennart Tobbe Jeppe Hagen

Kricko
Eklöv Busken Fredde Å

Eaz Pontus

Idag gläds vi alla åt BP-Djurgården i alla fall.


Helgens matcher

B-laget möter Värmbol i K-Holm ganska så snart. Ja om 25 minuter för att vara exakt. A-laget spelar mot Blå på måndag. Den matchen kommer spelas på dalvallen klockan 16:00.

Matchen mot Harg

Matchen är flyttad dock inte dag utan bara tid. Söndagen under träningslägret blir match dock klockan 12:00 i Tystberga istället för 11:30 på konstgräset på rosvalla. Så är det. 15/4 12:00 Harg i Tystberga

Johan Wansulin

En målvakt från Skogstorp. Han va grym på närskott men hade dock lite problem med greppet. Men hade tydligen inte stått på ett tag. Så det kan bli mycket intressant enligt spelarnas utsago. Själv var jag inte närvarande igår så jag kan inte bjuda på en åsikt.

Pontus Ljungqvist ny i MIF

Tänkte mig en liten presentation av de få nya spelarna vi har fått till iår. Just nu är det ju bara Pontus Ljungqvist och Andreas Eklöf som anslutit till truppen. Men jag får ta dom två och börjar med Pontus från IFK.

Pontus började sin fotbolls karriär i Jäder som fyra åring. Han har inte bara varit en farlig forward utan även en stabil målvakt som sex åring. Åren gick och fotboll blev mer och mer allvar och som 13 åring så blev det klubbyte. IFK Eskilstuna tog då emot Pontus. Efter tre år i IFK kom även fadern Roger med som tränare till IFK. Sen har det flytit på och nu är det första säsongen Pontus gör i den svartgula dräkten på Malmahed. Första målet kom mot BK Sport på gruset och nu hoppas vi det blir många fler. Först och främst på fredag då Värmbols juniorer står för motståndet.

Pontus är en stark forward endast 18 år gammal. Som gjort mycket mål i både ungdomslag och juniorlag. Pontus spelade förra året med IFK:s juniorlag i b-lags serien. Där fick han känna på lite äldre motstånd där han bland annat fick möta MIF:s b-lag. Men det här blir den första säsongen i ett representations lag.

Varför blev det Malmköping?

En bra fråga. För mig är det viktigt att trivas i en klubb. Annars kan man inte prestera något. Och i malmköping kände jag att jag skulle trivas, som jag också gör.

Det känns som du kommit in bra i gruppen?

Ja. Riktigt bra. Förutom Ljungmans tigerbalsam skämt

Det här är din första "riktiga" seniorsäsong. Vad har du för mål med säsongen?

Huvudmålet är att få upp Malmköping i 4an. Sen personliga mål är ju att spela så mycket som möjligt. Vore kul att vinna interna skytteligan också .

Det känns realistiskt tycker du?

Varför skulle det inte kännas realistiskt.

Vem/vad har du blivit mest imponerad av sen du kom till MIF?

Men att ledare känner sina spelare väldigt väl. När någon är sliten så ser dem det och vilar dem lite.. Sånt är jag inte van med.. Sen att ludde fixar så mycket.. Tex kalsonger när man behöver.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

Försöker alltid ge allt jag har. Ger aldrig upp.

Till sist vad önskar du dig mest av allt just nu?

En fet kebab tallrik. Nej skämt åsido. Att serien startar imorn.


Kul med förstärkning tycker jag. Framför allt av en målskytt eftersom målskyttet kanske inte varit så jätte starkt de senaste åren. Så det är bara hoppas att Pontus snabbt växer in i senior kostymen och öser in mål redan den 28 April.


RSS 2.0