Hagens tankar

Som tidigare utlovat så skulle K-O skriva lite inför säsongen. Och nu har det nåt min mailbox så läs och njut.


Med mindre än en månad kvar till seriestart och endast 2 träningsmatcher kvar att spela ihop laget, så känns det sakta men säkert att vi är på rätt väg. Försäsongens träningsnärvaro med ca 11-12 st i snitt var oroande, men med tanke på hur många som lämnat laget sedan förra våren och att ett flertal spelare hade giltiga skäl att träna något mindre så var snittet helt rimligt. Senaste månaden har det varit betydligt bättre och med ett mycket bra samarbete med Jens och Mattias har ett antal juniorer tränat med oss efter ett visst schema och vi är fn 20-24 spelare per träning.

B-lags spel, som tidigare i stort sett varit uteslutet, kan bli möjligt bara det inte sliter för mycket på vissa juniorer med för mycket dubblerande.

Jag anser att vi fn har relativt många alternativ på både mittfältet och forwards, däremot är vi betydligt mer sårbara i backlinjen där ex vis Lennart spelat mittback alla matcher fram till i går mot IF Blå då han äntligen fick prova ytterbacksplatsen. Tobias otroligt snabba återhämtande efter korsbandskadan är en lika välkommen som behövlig förstärkning, då 2 tidigare tilltänkta mittbackar ännu inte visat sig på träningen. Edvin Palms inträde i seniortruppen har varit mycket positiv och inom kort dyker också Marcus L upp och därmed får vi fler möjligheter också i backlinjen.

Spelmässigt har det hittills varit mycket blandat med stundtals skapligt spel men ibland alldeles för stressat och okoncentrerat. Däremot har vi stått upp mot varje motstånd och ej fallit igenom och vi har som mest släppt in 2 mål. Viljan att jobba för varandra har varit mycket bra och förhoppningsvis kommer också passningsspelet igång när gröna planer väntar.

KOH
070410

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0