Till Vingåker bär det av

Ja de ska nog bli roligt. Vingåker borta under måndags kvällen i b-laget. 8:15 ringer det och Ljunken låter gladare än aldrig förr. Dock aningen besviken att han inte lyckats väcka mig. Pontus och Ingo gör båda sina första matcher på en tid. Jag tror att PL kommer att avgöra kvällens drabbning.

Jag missar derbyt för att spela b-lags fotboll i Vingåker. Får man göra så?

Lite kort om matchen

Helt underbart att slå dessa södertälje invånare.

Kul att dom dök upp iaf. Åka vilse när många av dom varit här ex antal gånger kändes lite konstigt. Men det är väll som vanligt ett försök att psyka vad vet jag.

Väldigt lugnt på planen sånär på en armbåge som mycket väl hade kunnat knäckt några revben. Men det är jag absolut nöjd med när man vet hur det brukar vara i dessa matcher.

Det enda som egentligen inte är bra är att jag absolut inte har någon chans att slå Kricko i skytteligan.

Nu är vi med i toppen tror det är 5 poäng upp med en match mindre. Trots att vi inte varit så jätte bra än. Det är kul.

Mm nice

Helt underbart. Satt med Lotta och räknade pengar. 12 000 spänn i vinst. 6 000 till vardera lagen en väldigt angenäm inkomst måste jag säga.

Att lyssna på Pelle Norén när han dealar om resväskor på något språk ingen förstår det måste vara bland det mest komiska någonsin.

Grattis till alla som var och handlade sent på dagen då blev det ganska prisvärda saker.

Vi hade iaf as kul igår. Fram tills det skulle plockas undan då kanske vi skulle ha varit  fler men det vet man till nästa gång. Sen får vi hoppas att vi har lika bra uppslutning nästa gång som tjejerna hade.

För det kommer bli en till loppis i höst.

Lotta jag är besviken det var inte någon som ringde och väckte mig kvart i 9 som utlovat imorse..

Ständigt sjunkande

Tyvärr blir det färre och färre som läser bloggen.. Dags för några Bert Karlsson uttlanden kanske..

Hur som haver tycker jag Pontus Pelle Lotta Benny och Ljungman att det var hur kul som helst att fixa med loppisen. Men nästa gång är det naturligtivs rättvist att det är några andra som styr upp allting så att vi kan njuta av en kall bredvid.

Men måste ge beröm till alla som ställde upp. Det behövs.. Hur som helst skuldlistan är uppdaterad så att säga.. Ingen kommer komma undan.. Snart är det iaf vissa av oss som redan är i Barcelona med tanke på arbetet hittills..

För att se till den fotbollsmässiga biten.. 3-1 fan va skönt.. Just idag är jag stark. Som man säger...

Seger

Undrar om det är någon som nu skriver något positivt i forumet på den officiella. Det är jag mest intresserad av.

Länk tips

www.hosjoopen.com

Det är återigen dags för den bejublade BW turneringen. Jag hoppas kunna ställa upp med det ökända laget sen några somrar sen. Men fram tills detta är klart så får ni vänta.

Alltid lika komiskt.

Tycker det är ganska intressant att följa diskussionerna i det officiella forumet. Att människor inte har någe annat för sig än att klanka ner på folk. Är som flensbo skriver i ett mycket bra inlägg. "Elakare, bittrare människor, som aldrig har skrivit något positivt på denna hemsida, har jag nog aldrig träffat på.". Vet inte vad det kan bero på. Är man kanske avundsjuk för att man inte får ansvar själv.

Men över till fotbollen. Iår kommer vi inte vara lika bra som för två år sen när vi avancerade till fyran sist. I den trupp som var uttagen mot Tystberga är det fyra spelare av 16 som spelade ordinarie. Lägg därtill att både jag själv och mackan då hade försäsong med boll i bagaget. Utöver det är det Kricko och Fredde som hade ordinarie plats under 2005. Det finns fler spelare som deltog men inte hade ordinarie plats.

Gör vi samma jämförelse med förra året, dår märker vi att i förra årets startuppställning är det endast fyra av elva spelare kvar. Då kan man kanske börja tänka. Det går inte att ha samma krav på oss som spelare som vi med all rätt haft på oss de sista två åren.

Det är för många riktigt bra fotbollspelare som försvunnit. Man kan inte begära att dom yngre orutinerade ska göra samma jobb som Palm, Schiring, Mähla, Ljungman, Söderberg, Sebbe, Kåbring, Samme eller Simon (listan kan göras ännu längre). Iaf inte iår. Men kanske nästa år, kanske om två år eller om dom har en riktigt bra utvecklingskurva redan i höst. Det är faktiskt något ni i publiken måste förstå. Och det finns ingen som blir bättre av att bara få kritik.

Att det är en diskussion om att sparka tränare är väll det som är det mest patetiska. Det är väll inte K-O som underpresterar på planen. Det är väll inte han som viker ner sig i närkamperna. Det är väll inte han som joggar i press situationerna. Det är väll inte han som sparkar snett var och varannat uppspel.

Vart felet ligger är svårt att säga. Men en sak som är helt klar är att vi måste börja vinna närkamper över hela planen. Och detta är något samtliga som spelar imorgon måste inse. Då kommer vi slå Näshulta. Gör vi inte det finns risken att det blir ett nytt Tystberga. Och det ska det fan inte bli. Fotboll gör ont och är jobbigt när alla har insett detta då kommer vi börja vinna matcher.

Buhu

Jag fick inte spela forward imorn heller. Alltid lika bittert.

Matchdags igen.

Som vanligt kan ni läsa inför på MIF:s hemsida.

Även väldigt roligt att Matte bestämt sig för att spela med oss. Får väll i grund och botten tacka Josse Öhlin, Jespers syster för detta.

MIF tipset. ca 190 sålda. Jesper ska räkna vidare på det där under morgondagen. Han anser sig inte längre lika ansvarig. Men vid 190 sålda så är vinstpotten 1900. 1140 till vinnaren och 760 till andra pristagaren. Mycket bra jobbat grabbar.

För övrigt så säljs match lotter tills matchen imorgon. Där är Berit ansvarig. Det bådar gott. Alla som spelade matchen mot Barva har lotter att sälja. Så kontakta eran man i a-laget för inköp av dessa. Kommer säljas inför alla hemma matcher.

Har även lovat Johan att inte skriva mäster tipparna igen ännu. Det blir inte förrän efter omgång sex igen eller något. Imorgon får ni även veta vad de tre i ledningen anser troligast. Jag tror på en etta. Annat vore ju konstigt.

Men alla slår alla i femman tydligen. Seger imorn och tredje platsen är nära. Bara ut och köra grabbar.

Ledare i MIF tipset

Tre stycken är det som hittills lyckats pricka in tre rätta tecken. Henric Burman, Håkan Johansson och Stefan Wansulin heter dessa tre mäster tippare. Annars så är det ett stort koppel av tippare på två rätt. Mest av dessa märks Pelle Norén. På onsdag så presenteras bra mycket mer matnyttigt info på matcharenan angående MIF tipset. Bland annat hur många tips som är inlämnade, vad ledarna har tippat och även vad lite annat smått och gott.

Match lotter ute till MIF - Tystberga. Köp så många ni kan så fort som möjligt. 500 kronor till vinnaren.

Inge tips rapport idag heller

Nej tyvärr lyser Jesper med sin frånvaro så jag kan tyvärr inte presentera MIF tipset. Det jag vet är att Håkan Johansson har två rätt efter två omgångar vilket så klart är kul för honom.

Barva IF låter som att det kan bli fysisk fotboll.

Tony Fowler dök upp. Bra röstresurser och en himla massa rutin. Han kan säkert bli nyttig under säsongen. Han är ju faktiskt en erkänd riktigt bra målvakt vilket syntes. Pondus saknas inte om man säger så. 

Säsongen är lång och alla resurser är nyttiga. Kul att se Samme och Kåbring igen. Nu är det bara Sebbe som saknas.

Försening

Vet att jag hade utlovat MIF tips rapportering men får inte tag på jeppe för tillfället. Hoppas jag får det imorgon.

Kul med b-lags seger igen 8-2. Serien känns lite ojämn tyvärr.

18:30 Pilängen på fredag. De kan blir kul

Äntligen seger

Årets första seger. Fruktansvärt skönt. Trots en mindre bra insats så blev det ändå tre poäng. Busken målskytt igen 3 baljor på 2 fajter får anses bra.

Bra domarteam. Men ganska tacksamt att dömma en match som inte hade egentligen en enda riktigt het närkamp.

Tror segern var grymt viktig för laget. Inte en seger under hela försäsongen och torsk i premiären. Sånt sätter sig ofta i huvet. Hade vi inte tagit en trea idag hade det blivit jobbigt.

Stabilt bakåt. Fick inga större prov men det som hände löstes. Förutom dom två gånger Roger Eklöf höll på att få hjärt attack. Ett misslyckat motlägg från mig själv skapade en chans och en giftig frispark som Kricko styrde. En kanonräddning av johan.

Barva borta på fredag. Då är det dags för tre nya poäng.

På tisdag kommer täten i MIF tipset att presenteras.


IFK-Nyköping borta.

Kul. Match mot våra gamla antagonister sen Eklöf tiden. Satt och kikade igenom deras hemsida. Endast Mattias Dahl är kvar sen mötet hemma under Eklöf sejouren. Dom började liksom vi lite taskigt. Torsk 3-1 mot Björkvik. Nja det kan kännas sådär. Fast Björkvik är nog bättre än vad många tror.

Personligen tror jag på seger. Inga premiär nerver några rokader i laget som ja förhoppningsvis är positiva. Eklöf in i laget och det är en klar förstärkning. Tror dock att vi kanske måste kliva upp lite högre i banan. Och som Burren sa. Det är dags att man löper för sina lagkompisar och inte bara för sin egen skull.

Ny tränare i IFK är den gamla juniortränaren Thorleif Forsberg. UP och Ferre som har varit dom ledande för styrkorna är inte längre kvar. Vad det innebär kan endast gudarna svara på men det känns som att IFK har ett väldigt ungt lag som dom ställer på benen.

Även denna gången en ny fräsch domare Amel Duro. Har spelat i biss ungdomslag och är jämngammal med mig. Vet dock inte om någon seniorfotboll varit aktuellt för honom. Ska bli kul att se om han håller för trycket.

Uttagning och sånt får ni läsa på www.malmkopingsif.com

Allt som rör föreningen kring fotboll finns att läsa där allt som händer kring laget kommer finnas här. Som MIF - tipset som jag tidigare skrev.

Fortfarande ingen vinnare på matchlotterna. 1-2 och 3-3 är den rätta lotten.

MIF tipset

MIF tipset kommer rapporteras på den här sidan. Eftersom inte MIF står bakom MIF tipset så är det på den här bloggen som resultatet kommer finnas. Så sprid ut detta till alla som tippat och är intresserade. Vid hemma matcherna kommer det även finnas resultat rapportering men för er som vill ha total koll efter varje omgång är det bloggen som gäller.

Detsamma gäller match lott resultatet. Vi letar fortfarande efter en vinnare. Halvtid 1-2 slut 3-3. Den som har denna lott ta kontakt med den spelare ni köpt lotten av..

Helt fristående

En sak som jag har fått frågor om sista tiden är om bloggen är kopplad till MIF. Svaret är nej. Den här bloggen har inte nånting med MIF att göra utan är helt enkelt min egen. Alla åsikter är mina eller i vissa fall lagets. Så ingenting som står här ska kopplas ihop med MIF.

0-14 hmhm

Högsjö borta första Maj kan det blir roligare.

Dagens höjdpunkter. Ljungmans roll som chefs coach. Kjell-Ove hade äntligen hittat sin rätta roll och skötte papper och flagga på sidan. Han njöt såg det ut som.

Rock-Ragge kan man bli en mer skön människa. Det är domaren jag pratar om. När Bylunds mun säger en svordom och han viskar "tyst du får inte svära". Då visar man att det inte är så allvarligt och att känslan finns där.

Att man fick komma in och avgöra tillställningen. 14-0 i minut 89 var spiken i kistan just då var Högsjö på gång.

Vi diskuterade oss fram till att det kanske fanns två på plan som inte nått ett bakfullt stadie i motståndar laget utan låg kvar på gårdagens nivå. En spelare fnissade nästan hela första halvlek.

Referat från Telge:s hemsida

4/29/2007        |Det var en riktig svängig match som utspelades sig på Malmahedens IP i lördags mellan Malmköpings IF och Telge FF. Vi lyckades till slut vinna men det satt ganska hårt inne. Vi inledde matchen strålande med stor koncentration och rejäl taggning. 1-0 kom efter ca 20 min spel. Det var Andriyas Can som snyggt spelade vägg med Jim Yürekci och sköt in ledningsmålet med vänstern. Tyvärr så kvitterade Malmköping kort därefter när en felstuds ställde Telge-försvaret och en Malmköpinglirare blev helt fri. Markus i mål lyckades rädda första men returen slogs in. Efter detta tappade vi lite av vårat spel men lyckades ändå ta ledningen igen i sista spelminuten av första halvlek. Jean Can slog en lång frispark mot bortre stolpen som Kicke snyggt bröstade ner till Jim som kunde peta in 2-1 innan pausen.

Andra halvlek började likt en marddröm för oss. Malmköping lyckades inte bara kvittera, via inspel av deras duktige vänsterytter, utan också ta ledningen via en hörna som killen får nicka in på bortre helt ostörd. Trots att detta kändes riktigt tungt för oss så tog vi oss samman, kämpade vidare och arbetade oss in i matchen mer och mer. Med ca kvarten kvar att spela kom också vår kvittering. Kicke slog en perfekt hörna som Jim knoppade in. 3-3 och vi trummade vidare efter ett segermål, vilket också skulle komma. Andriyas tog sig in i straffområdet och kapades bakifrån. Solklar straff och Kicke gjorde som vanligt inget misstag från elvameterspunkten. 4-3 blev också slutresultatet.

Detta var en riktigt, riktigt skön seger, inte bara för att det var premiärmatchen utan också för att vi satte deras osportsliga (mao helt störda) publik på plats. Under HELA matchen hördes glåpord, hånskratt och fula kommentarer från dessa "goda supportrar". Det kunde dessutom slutat riktigt illa i slutet av matchen när Melke skulle rensa undan över läktaren men missade och råkade träffa en åskådare i bröstet. Han flyger bokstavligen upp och Melke backar (tyvärr) inte undan. Inget allvarligt hände dock men slutade ändå med en grov utvisning för Melke.
Men huvudsaken var i alla fall att vi lyckades ta tre fina poäng trots bara två avbytare.

RSS 2.0