Alltid lika komiskt.

Tycker det är ganska intressant att följa diskussionerna i det officiella forumet. Att människor inte har någe annat för sig än att klanka ner på folk. Är som flensbo skriver i ett mycket bra inlägg. "Elakare, bittrare människor, som aldrig har skrivit något positivt på denna hemsida, har jag nog aldrig träffat på.". Vet inte vad det kan bero på. Är man kanske avundsjuk för att man inte får ansvar själv.

Men över till fotbollen. Iår kommer vi inte vara lika bra som för två år sen när vi avancerade till fyran sist. I den trupp som var uttagen mot Tystberga är det fyra spelare av 16 som spelade ordinarie. Lägg därtill att både jag själv och mackan då hade försäsong med boll i bagaget. Utöver det är det Kricko och Fredde som hade ordinarie plats under 2005. Det finns fler spelare som deltog men inte hade ordinarie plats.

Gör vi samma jämförelse med förra året, dår märker vi att i förra årets startuppställning är det endast fyra av elva spelare kvar. Då kan man kanske börja tänka. Det går inte att ha samma krav på oss som spelare som vi med all rätt haft på oss de sista två åren.

Det är för många riktigt bra fotbollspelare som försvunnit. Man kan inte begära att dom yngre orutinerade ska göra samma jobb som Palm, Schiring, Mähla, Ljungman, Söderberg, Sebbe, Kåbring, Samme eller Simon (listan kan göras ännu längre). Iaf inte iår. Men kanske nästa år, kanske om två år eller om dom har en riktigt bra utvecklingskurva redan i höst. Det är faktiskt något ni i publiken måste förstå. Och det finns ingen som blir bättre av att bara få kritik.

Att det är en diskussion om att sparka tränare är väll det som är det mest patetiska. Det är väll inte K-O som underpresterar på planen. Det är väll inte han som viker ner sig i närkamperna. Det är väll inte han som joggar i press situationerna. Det är väll inte han som sparkar snett var och varannat uppspel.

Vart felet ligger är svårt att säga. Men en sak som är helt klar är att vi måste börja vinna närkamper över hela planen. Och detta är något samtliga som spelar imorgon måste inse. Då kommer vi slå Näshulta. Gör vi inte det finns risken att det blir ett nytt Tystberga. Och det ska det fan inte bli. Fotboll gör ont och är jobbigt när alla har insett detta då kommer vi börja vinna matcher.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0