Referat från Telge:s hemsida

4/29/2007        |Det var en riktig svängig match som utspelades sig på Malmahedens IP i lördags mellan Malmköpings IF och Telge FF. Vi lyckades till slut vinna men det satt ganska hårt inne. Vi inledde matchen strålande med stor koncentration och rejäl taggning. 1-0 kom efter ca 20 min spel. Det var Andriyas Can som snyggt spelade vägg med Jim Yürekci och sköt in ledningsmålet med vänstern. Tyvärr så kvitterade Malmköping kort därefter när en felstuds ställde Telge-försvaret och en Malmköpinglirare blev helt fri. Markus i mål lyckades rädda första men returen slogs in. Efter detta tappade vi lite av vårat spel men lyckades ändå ta ledningen igen i sista spelminuten av första halvlek. Jean Can slog en lång frispark mot bortre stolpen som Kicke snyggt bröstade ner till Jim som kunde peta in 2-1 innan pausen.

Andra halvlek började likt en marddröm för oss. Malmköping lyckades inte bara kvittera, via inspel av deras duktige vänsterytter, utan också ta ledningen via en hörna som killen får nicka in på bortre helt ostörd. Trots att detta kändes riktigt tungt för oss så tog vi oss samman, kämpade vidare och arbetade oss in i matchen mer och mer. Med ca kvarten kvar att spela kom också vår kvittering. Kicke slog en perfekt hörna som Jim knoppade in. 3-3 och vi trummade vidare efter ett segermål, vilket också skulle komma. Andriyas tog sig in i straffområdet och kapades bakifrån. Solklar straff och Kicke gjorde som vanligt inget misstag från elvameterspunkten. 4-3 blev också slutresultatet.

Detta var en riktigt, riktigt skön seger, inte bara för att det var premiärmatchen utan också för att vi satte deras osportsliga (mao helt störda) publik på plats. Under HELA matchen hördes glåpord, hånskratt och fula kommentarer från dessa "goda supportrar". Det kunde dessutom slutat riktigt illa i slutet av matchen när Melke skulle rensa undan över läktaren men missade och råkade träffa en åskådare i bröstet. Han flyger bokstavligen upp och Melke backar (tyvärr) inte undan. Inget allvarligt hände dock men slutade ändå med en grov utvisning för Melke.
Men huvudsaken var i alla fall att vi lyckades ta tre fina poäng trots bara två avbytare.