Reflektion kring våren.

Upp och ner är nog det bästa sättet att beskriva det vi presterat under dessa 12 vår matcher. Borta plan har ju vårat våran melodi och vi har faktiskt presterat bra fotboll samtliga borta matcher förutom IFK Nyköping och Björkvik. Men varför är ju frågan.

Jag tror det beror på orutin. Vi har så många unga killar som blir nervösa och som inte vågar spela ut på hemma plan. Mot Bethnarin fick vi ju enbart jobba i försvarspelet och det är så det ska vara på hemma plan iår tydligen. Vi lyckas inte låsa matcherna. Kraven känns kanske mycket större på Malmahed än på borta gräs. Vi vill prestera för hemma publiken som kommer och stöttar oss men blir för omständiga. När vi lirar borta spelar vi ut på ett helt annat sätt. För många är rädda för att miss lyckas hemma.

Men vi har ju ett väldigt ungt lag som verkligen byggs inför framtiden. Och det vi har presterat nu under våren är i mina ögon väldigt bra. Att endast vara en poäng från uppflyttning med det laget vi ställer på benen rent åldersmässigt är väldigt imponerande tycker jag. Alla spelare ska ha stor cred för inställning till matcher. Dock så är träningen ibland lite för loj och snäll det finns ju ingen Holmqvist Jävergren brandemalm som höjer rösten och springer på folk om det behövs. Och det märks ibland på match att vi viker ner oss för enkelt.

Men inför hösten. Eftersom vi nu är med i racet så måste ju målet vara att knipa den där andra platsen. Men som det känns nu är det för tidigt att ställa några krav på det här unga laget. Det är inteiår vi ska vara bra utan ge dom här killarna 2-3 år då kan det bli riktigt bra. Vi kommer säkert vara lika ojämna i höst men det som krävs är uppmuntran och inte att vi får veta hur odugliga vi är. Vi måste skapa en situation från ledar spelar styrelse och läktar håll där vi skapar själv förtroende och inte tar bort det som jag kan förstå att vissa känner det som.

Att på malmahed få höra avgrunds suckar stup i kvarten gör inte en 18 åring till en bättre fotbollspelare. Och vi spelar faktiskt på en nivå som kan liknas nästan med gärsgårds serien. Division 5 är inte högt och det finns säkert en anledning till att vi spelar i division 5. Vore alla så bra som det säkert finns folk som tror så skulle vi inte spela division 5 fotboll. Men vi gör det och vi är division 5 spelare nu. Det måste vi och alla ni inse.. Vi är inte stjärnor vi är ett gäng grabbar som träffas och spelar fotboll för att det är kul.

Kommentarer
Postat av: NJ

Mycket bra skrivet Tobbe!

2007-07-15 @ 13:35:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0